Un photobooth poate fi una dintre afacerile care pot fi incepute de oricine, de la studenti, someri sau la angajati care vor un venit suplimentar

Cabina foto a aparut pe piata din Romania de aproximativ 3 ani. In momentul de fata, acest domeniu a cunoscut o crestere rapida a numarului de furnizori si, cu toate acestea, cererea este mai mare decat oferta de furnizori de servicii de inchiriere cabine foto. 

Trend – volum de crestere cautari cabina foto in Romania din 2015 pana in prezent. Sursa: https://trends.google.com/trends/explore?date=2015-01-07%202017-07-31&geo=RO&q=cabina%20foto

Cutia cu poze este una dintre primele companii din acest domeniu, aparuta in ianuarie 2015, iar in 2016 cifra de afaceri a firmei a ajuns la 100.000 de euro și capacitate de 8 cabine foto.

Cum am ajuns aici? Totul s-a realizat prin multa munca si pasiune. Am inceput cu o singura cabina pe care o tineam in apartament si mergeam cu ea la evenimentele care veneau din site-uri de genul olx, okazii, etc. Aveam aproximativ 3-4 evenimente pe luna. Incasarile erau de 2-3 ori mai mari decat venitul din casa, iar cheltuielile erau reduse pentru ca nu aveam un birou unde sa fiu nevoit sa platesc si chirie, intretinere si alte utilitati.

Cabina foto, datorita dimensiunii reduse o transportam cu masina personala si uneori chiar si cu taxiul (masina se defectase). Intre timp, venitul din cabina foto l-am economisit si am reinvestit in constructia unei alte cabine pentru ca incepusem sa refuz multe evenimente. Plus ca, din cauza ca 90% din evenimente au loc vinerea si sambata, era de ajuns un singur eveniment pentru a ma ocupa in acea zi. 

Citeste mai multe despre cum am inceput in interviul acordat startup.ro si wall street.

 

Ce presupune o astfel de afacere?

 

Nu trebuie sa renunti la job-ul tau actual

 • Cea mai mare cerere pentru evenimente este in weekend, incepand de vineri pana duminica seara. Daca ai un job clasic, de luni pana vineri, atunci nu trebuie sa iti faci probleme. Munca ta din timpul saptamanii se rezuma la a pregati cabina foto si a raspunde la telefon pentru a oferi detalii despre serviciile tale.

Nu platesti chirie

 • Cutia cu poze a dezvoltat un model de cabina foto de dimensiuni reduse ce poate fi transportata cu orice tip de masina. Drept urmare nu trebuie sa iti faci probleme ca ai nevoie de un tip special de masina. In casa o poti tine oriunde, iar in afara de evenimente, te poti folosi de camera foto si de calculator in interes personal.

Valoare redusa a investitiei

 • Costurile de achizitie a echipamentelor nu sunt foarte mari si primesti tot ce ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere. 

Amortizarea rapida a investitiei

 • Plaja de preturi pentru inchirierea unei cabine foto variaza de la 1000 lei la 3000 lei pentru un singur eveniment. Este suficient sa ai 2 evenimente pe luna si in 5-6 luni, echipamentele vor fi amortizate, iar tu vei fi pe profit.

Un domeniu cu grad redus de risc

 • Multe alte afaceri prezinta un grad crescut de risc din cauza numeroaselor reglementari si legi pe care trebuie sa le respectati si pe buna dreptate. Nu poti pune in pericol viata nimanui! Cabina foto este un domeniu de activitate interesant si relaxant. Produsul muncii tale sunt sutele de zambete pe care le produci in timpul evenimentelor si pozele care stau dovada.

Piata larga de desfacere: evenimente corporate, nunti si botezuri, targuri si expozitii, aniversari, etc

 • Cand vorbim de piata de desfacere a unei cabine foto nu trebuie sa ne limitam doar la nunti si botezuri. Orice tip de eveniment din localitatea ta este pretabil pentru o cabina foto, fie ca vorbim de o noua lansare de carte, o petrecere de aniversare sau un majorat. Pune-ti imaginatia la contributie si poti gasi modalitati interesante de promovare prin intermediul cabinei foto.

Satisfactia muncii: sarcina ta este sa faci oamenii sa zambeasca si sa imortalizezi acest lucru

 • Ce meserie poate fi mai frumoasa decat cea de a crea zambete si de a le imortaliza prin intermediul photobooth-ului? Fiecare eveniment este unic, unde vei intalni persoane noi, iti vei face prieteni si iti vei promova serviciile. In acest mod iti vei gasi 50% din evenimentele urmatoare.

 

Ce primesti alegand tipul de afacere la cheie de la Cutia cu poze?

 • Know-how – cel mai important din acest tip de afacere. In toata perioada, inca de cand am inceput acest business am facut multe greseli si am invatat pe pielea noastra (si pe portofelul nostru) ce e bine si ce nu. Minimizeaza gradul de risc si invata de la cei mai pregatiti din domeniu.
 • Cabina foto complet echipata, de dimensiuni reduse, avand echipamente de ultima generatie, performante si compatibile cu domeniul de activitate. Nu mai pierzi timpul cautand si citind zeci de review-uri si comentarii. Echipamentele au fost selectaten cu atentie de catre profesioniste si imbunatatie de-alungul timpului.
 • Asistenta tehnica – chiar daca toate echipamentele sunt noi, exista posibilitatea aparitiei unor erori, defectiuni sau alte probleme pe care, daca nu esti de specialitate, sa nu stii, in prima faza sa le rezolvi. Stim cat este dificil sa incepi o afacere de unul singur si, din acest motiv, vei beneficia de un numar de sedinte/clase de asistenta tehnica.
 • Asistenta juridica – da, stim. Cu totii ne speriem de birocratia din Romania. Nu te speria de facturi, contracte, srl-uri si alte lucruri. Te vom indruma sa alegi resursele potrivite de care vei avea nevoie pentru a fi in perfecta legalitate.
 • Operativitate maxima – ce inseamna asta? Inca de cand vei pleca de la noi te poti duce direct la eveniment.
 • Layouturi si designuri – pentru ca vei oferi servicii foto personalizate si croite pe dorinta fiecarui client ai nevoie de designuri specifice. Noi iti oferim tot ce ai nevoie pentru a particulariza fiecare poza in parte.

Concret, ce primesti alegand tipul de afacere la cheie?

 • cabina foto –  compusa din carcasa din aluminiu, cu trepied (greutate redusa)
 • camera foto DSLR alimentata la 220V
 • laptop 2 in 1 cu touchscreen (procesor intel i3, SSD, 8 gb RAM)
 • imprimanta foto profesionala ce permite un print la 12 secunde cu costuri extrem de scazute. (0,5 lei per print 10/15 cm).
  Toate echipamentele necesita un singur operator ce poate pune in functiune cabina foto in doar 30 de min.Impreuna cu cabina foto mai oferim:
 • Un set de template-uri editabile pentru toate tipurile de evenimente (nunta, botez, aniversare si corporate)
 • Modele de contracte
 • Props-uri amuzante (palarii, masti, peruci, etc)
 • Training pentru instalare si setare camera foto

Ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi de afacerea la cheie Cutia cu poze? Trimite-ne un mail la vreaucabinafoto@gmail.com cu cateva date despre tine (varsta, daca ai un job actual, cunostinte de operare PC), unde doresti sa incepi un astfel de business si ce te motiveaza.

Au scris despre cum poti incepe si tu o afacere cu cabina foto Cutia cu poze:

Libertatea, Glamour